Studio to po ma onderzoekt met het project Tidal House de relatie tussen materiaal, landschap en bewoner. Qua landschap is gekozen voor een locatie op het waddeneiland Texel waar landschappelijk gebied overloopt in bos, duinen en Noordzee. Hierin heeft de architect gelijkvormige volumes zodanig los van elkaar geplaatst dat ze lijken op voorwerpen die zijn achtergelaten door het getij.
Deze setting heeft onder meer invloed op de lichtinval en de atmosfeer gedurende de dag voor de bewoners. Verder koos to po ma voor zoveel mogelijk geslotenheid aan de straatkant terwijl aan de tuinkant juiste een directe verbinding is gemaakt met het landschap. Hiervoor zijn grote schuifpuien en ramen gebruikt waardoor vanuit het interieur de veranderingen van de seizoenen naadloos zijn te volgen.
![](https://www.hethoutblad.nl/wp-content/uploads/2024/05/2-tidal4.jpg)
De verschillende volumes van het Tidal House omvatten ieder een eigen, open ruimte met een eigen karakter. Een verandering in materiaal op 2.40 m hoogte doet de bewoners het interieur verschillend beleven. Het betreft in dit geval de materialen berken multiplex, stucwerk en stalen liggers.
In het kader van duurzaamheid is gekozen voor een geprefabriceerde houten constructie gecombineerd met gevelbekleding en kozijnen van duurzaam gemodificeerd naaldhout. Het dak is afgewerkt met gerecycled aluminium. Daarbij is de woning âall electricâ en maakt zoveel mogelijk gebruikt van duurzaam opgewekte elektriciteit. Onder meer door ingebouwde zonnepanelen op het dak van de schuur.