Van 14 tot en met 16 mei bieden de Brabanthallen in Den Bosch weer plaats aan de gecombineerde beurzen Houtbouw, Monument en Renovatie & Restauratie. De registratie voor bezoekers is deze week geopend.
De registratie voor de beurzen (één kaartje geeft toegang tot alle drie de evenementen) is kosteloos voor iedereen die professioneel in een van de drie sectoren actief su en kan via deze link.
Met nog twee maanden te gaan loopt voorlopig ook de exposantenwerving nog door. We tellen momenteel al 24 bedrijven op de exposantenlijst, ongeveer vergelijkbaar met vorig jaar. Maar er worden dus nog een paar deelnemers verwacht waarmee er duidelijk groei in het aanbod is.
Bezoekers van vorige edities
De eerste editie van de beurs Houtbouw, vorig jaar, werd bezocht door ruim 1300 bezoekers, meldt de organisator van alle drie de beurzen, 54events. Bouwers en aannemers vormden de grootste bezoekersgroep, gevolgd door architecten, adviseurs, en ontwikkelaars. MONUMENT en Renovatie & Transformatie trokken samen bijna 7000 bezoekers, waaronder ook veel bouwers en aannemers, adviseurs, ontwikkelaars, beheerders en architecten.
Voor wie een bezoek ook interessant is
Een bezoek aan het evenement is, naast de hierboven genoemde professionals, ook zeer interessant voor investeerders, fabrikanten, beleidsmakers, installateurs, opdrachtgevers, interieurbouwers, calculators, werkvoorbereiders, eigenaren van monumentaal vastgoed, energie-experts, schilders- en onderhoudsbedrijven, researchers, corporaties en overheden.
Overal praktijktheaters
De beurzen kennen zogenaamde ‘praktijktheaters’, op beurs Monument zijn er sessies van bijvoorbeeld Royal HaskoningDHV, Stichting ERM, OnderhoudNL en BOEi bij te wonen. Op beurs Houtbouw is er inbreng van onder meer BUVA en CLT Factory en op de beurs Renovatie & Transformatie zijn presentaties van onder meer Zehnder Group Nederland, Nebest, Uretek Benelux en Merford.
Eigen hoofdpodium Houtbouw
Ook kennen alle beurzen een eigen hoofdpodium. Op de beurs Houtbouw staat daar onder meer het belang van hout en biobased en hybride materialen centraal, net als duurzaamheid en circulariteit. Bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving spelen een rol, maar ook de klimaatdoelstellingen voor 2030, innovaties en hun voordelen voor gezondheid en welzijn, de noodzaak van omdenken en vernieuwen en de toepassing van houtbouw.
Ook voor toegang tot al deze kennissessies in eenmalige registratie even nodig als voldoende.
Lees ook:
Honger naar hout- en biobase-kennis op bescheiden beursvloer (video’s)