Het onlangs opgeleverde Gillies Hall, een wooncomplex voor 150 studenten op de campus van de universiteit van Melbourne wordt door de universiteit beschouwd als een uithangbord.
De Monash-universteit is zeer trots op het gebouw, dat moet onderstrepen dat het instituut toonaangevend is in duurzaamheid en op het gebied van gezondheidszorg, meldt de site Arhcitecture&Design.
Het door Jackson Clement Burrows Architects ontworpen complex, dat naast de appartementen ook ontmoetingsruimten omvat voor de ca 1250 studenten, medewerkers en docenten van dit deel van de campus (De Monash University heeft drie campussen waarvan dit de grootste is), heeft als een van de eerste grote gebouwen in AustraliĆ« een passiefhuis-certificaat. Het gebouw is grotendeels van kruislaaghout opgetrokken, in combinatie met beton. Er zijn veel duurzaamheidsmaatregelen, zo heeft het – uiteraard- zonnepanelen, is het all-electric en, mede door een deal van de universiteit met een windpark, energieneutraal. Het gebouw oogst niet alleen regenwater maar is ook zo gebouwd dat het bij hevige regenval overtollig water loost op de natuurlijke waterstromen op de campus.
Het gebouw is genoemd naar dr. Max Gillies, die op de universiteit studeerde en nu een bekend regisseur, acteur en politiek satiricus is.
Heel mooi , maar waarom beton gebruiken als het kan enkel en alleen met kruisgelamineerd hout