In het Prinz Eugen Park in München rijzen de houtbouwhuizen in hoog tempo op. De gemeente heeft verplicht gesteld dat een groot deel van het bouwmateriaal biobased moest zijn. 5 zelfbouwgroepen bouwen er nu 250 woningen. Zoals de 39 woningen van Der kleine Prinz.
Die 250 woningen maken 14 procent uit de van de nieuw te ontwikkelen stadswijk. De rest van de woningen moet ook voor een zeer belangrijk deel uit nawaros bestaan (Nachwachsende Rohstoffen, teruggroeiende grondstoffen). De 5 zelfbouwgroepen vormen zogeheten Baugemeinschaften: ze bestaan uit groepen burgers die zich aaneensluiten om gezamenlijk hun woningen te bouwen.
Der kleine Prinz bestaat uit 39 van elkaar verschillende en flexibele woningen, allemaal grotendeels van kruislaaghout gemaakt met gevels van geïsoleerde houtskeletwanden met gevelbekleding van onbehandeld lariks. Architect Dressler Mayerhofer Rössler ontwierp 24 eengezinswoningen en 15 appartementen die zich in twee vierlaags woongebouwen bevinden. Bij alle woningen viel heel veel te kiezen: de eengezinswoningen kunnen verschillende breedtes hebben en wel of niet een zolderverdieping, maar ook de indeling op de begane grond (alles open of keuken en woonkamer apart) en op de verdieping kon naar wens worden bepaald. Op de woningen die dat nu niet hebben is later betrekkelijk eenvoudig een verdieping te bouwen. Ook de appartementen, beide met een gezamenlijk dakterras, waren vrij indeelbaar.
[…] gemaakt. Het project werd ontworpen door Dressler Mayerhofer Rössler, hetzelfde bureau dat ook bij Der kleine Prinz betrokken was, eveneens hybride houten huizen met een vergrijsde houten […]