Ga naar hoofdinhoud

‘Citydeal’ moet steden meer circulair laten bouwen

    In een gisteren bekrachtigde overeenkomst verklaren acht gemeenten, een aantal ministeries en kennisinstellingen en een groot aantal marktpartijen zich in te zullen zetten voor een meer circulaire manier van bouwen.

    Voorzover er iets concreet te lezen valt in de gisteren met een videofilmpje bekrachtigde Citydeal Circulair en Conceptueel bouwen is het dat de acht deelnemende gemeenten (Leiden, Den Haag, Almere, Utrecht, Leeuwarden, Nijmegen, Amersfoort en Dordrecht) ieder een een voorbeeldproject zullen starten en dat de kennis uit dat project gedeeld gaat worden.

    De overeenkomst is Ă©Ă©n van inmiddels 23 City deals die allemaal te maken hebben met de toekomstige ontwikkeling van Nederlandse steden. Het maakt deel uit van het programma Agenda Stad (sinds 2015, Parlementair vastgesteld), en dat is weer verbonden met de Europese Agenda Stad.

    De ondertekenaars (bouwbedrijven, architecten, een bank, kennis- en netwerkinstituten) van de overeenkomst geven in ieder geval aan de noodzaak in te zien van biobased bouwen en tevens ervan doordrongen te zijn dat dit op industriële schaal dient te gebeuren.

    De ondertekenaars zijn: ministerie van LNV, ministerie van BZK, ministerie van I&W, provincie Zuid-Holland, provincie Flevoland, Universiteit Utrecht (Urban Futures Studio), Hogeschool van Amsterdam, TU Delft (The Green Village), Hogeschool Utrecht, Dura Vermeer, Van Wijnen, BAM, Bouwfonds Property Development (BPD), ASN Bank, Madaster Services Netherlands, Sustainer Homes, Sweco Nederland, ITMOOS, New Horizon, Urban Climate Architects, Finch Buildings, Cepezed projects, Rc Panels, Platform31, Cirkelstad, De Bouwcampus, Stichting C-creators, iCircl, Netwerk Conceptueel Bouwen, Holland Houtland, Dutch Green Building Council, Aedes.

    De bekrachtigingsvideo, ingeleid door minister Kasja Ollongren:

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

    Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer