Met het Vinpearl Project ontwierp Vo Trong Nghia, Nguyen Tat Dat een bamboestructuur als welkomstcentrum van het masterplan Grand World Phu Quoc. De keuze voor dit materiaal hangt samen met de wens de de Vietnamese cultuur te belichamen en is symbool van het hele masterplanproject. Dit Masterplan moet toeristen naar Grand World Phu Quoc trekken.
De omvang van het project bedraagt een bouwoppervlakte van 1.460 m2 en tot 42.000 bamboehalmen. De lotus en de bronzen trommel, twee traditionele Vietnamese symbolen, zijn uitgehouwen in de dichte lagen bamboe en geven uitdrukking aan de traditionele Vietnamese culturen.
![](https://www.hethoutblad.nl/wp-content/uploads/2024/08/5-oki2-1024x683.jpg)
Het project heeft daarbij een grote ecologische waarde. Zo is er gebruik gemaakt van natuurlijk en goedkoop duurzaam materiaal (zowel bij het ontwerp als bij de constructie). Verder gebruikte de architect uitsluitend touwen en bamboepinnen om de bamboehalmen met elkaar te verbinden. Bovendien is er geen kunstmatige airconditioning en beperkt de kunstmatige verlichting zich tot de nachtelijke uren.
Het structurele systeem van Vinpearl Phu Quoc is hybride en combineert bogen-, koepel- en rastersystemen met elkaar wat leidt tot een unieke vormgeving. Een vrijdragende rand vereist een zorgvuldig gebruik van kruisverstevigingen als secundaire structurele elementen ten opzichte van structurele hoofdelementen.
Hoewel de structuur complex is met dichte lagen van systemen die in elkaar grijpen, is de ruimte hier zeer open en transparant. Dit komt onder meer door de manier waarop de bamboe-elementen met elkaar zijn verbonden en het roostersysteem. Door de openheid en transparantie kan natuurlijk licht ook van de zijkant en door de opening in het dak komen. Samen met de natuurlijke kleur van bamboe zorgt dit voor een warme en intieme sfeer.